понеделник, 24 май 2010 г.

133-ма българи прекараха нощта на мадридското летище,след като самолет на нискотарифната компания Уизеър не можа да излети заради авария !

133-ма българи прекараха нощта на мадридското летище,след като самолет на нискотарифната компания Уизеър не можа да излети заради авария !

133-ма българи прекараха нощта на мадридското летище !

133-ма българи прекараха нощта на мадридското летище, след като самолет на нискотарифната компания Уизеър не можа да излети заради авария.

Причината за 18-часовия престой на сънародниците ни се оказа проблем с налягането в гумите на самолета. Това не е първият инцидент на Уизеър. Преди по-малко от месец друг самолет на Уиз еър пак спука гума при кацането си на летище София.

След 9 вечерта вчера самолетът на евтината компания предприема излитане от мадридското летище. По време на ускорението уредите отчитат понижено налягане в гумите и пилотът решава да прекрати излитането. Спирането обаче е рязко и стрязка пътниците.

"Рязко спиране, много рязко, пушаци. Имаше ли риск за пасажерите - не толкова, пилотът си знаеше работата."

"Къде прекарахте нощта? На летището. Дадоха ли ви храна, напитки? Да, беше осигурена храна."

Най-голямо притеснение оказва се преживяват близките, които посрещат пътниците.

Диана Калчева:
"Просто от притеснение се изприщих, това е голямо вълнение, човешки живот, никаква информация, влизаме тук - госпожо на таблото каквото пише."

Валентин Ангелов:
"Без пари да ми кажат, няма да се кача. Това е просто срам, срам. Сестра ми е с 2 малки деца и притеснението е огромно."

Само преди 3 седмици самолет на същата нискотарифна компания пак спука гума, но не при излитането, а при кацането на летище София. Полетът беше от Венеция, а на борда имаше 149 пътници. Никой не пострада.

бнт / БЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

bulgarianemigrants@gmail.com

Портал за Турция