неделя, 9 януари 2011 г.

Германският туристически концерн Alltours набира стотина нови аниматори за няколко от своите летни дестинации,сред които и България

На лов за аниматори

Стягайте куфарите!

Стягайте куфарите!

Германският туристически концерн Alltours набира стотина нови аниматори за няколко от своите летни дестинации, сред които и България. Ето подробности за кандидатстването и тънкостите на анимацията:

Професия "аниматор" - що за работа е това ли? Сред задълженията на тези професионалисти спадат организирането на следобедни игри, вечерни шоута и дори театрални постановки. Аниматорът отговаря за активните занимания на гостите в хотела, за спортните прояви, за танците и забавите, обяснява Щефан Зузке от концерна Alltours.

Задължителни условия

"Всеки аниматор, независимо от това дали се занимава с деца или с фитнес за възрастни, трябва да разполага със специфична квалификация. За инструкторите е задължително да имат лиценз, защото все пак става дума за здравето на почиващите. Условието за детските аниматори е да са педагози или възпитатели. Образованието на кандидатите може да е професионално, но може да са придобили уменията си и в някой клуб или организация", обяснява Зузке.

Освен това бъдещите аниматори трябва да са учтиви и общителни. Разбира се, добре е и да знаят повече за страната и хотела, в които ще работят. Но това не е задължително, защото между назначаването и встъпването им в длъжност минават няколко месеца. В този период Alltours им дава нужната информация.

2 в 1: работа и удоволствие

2 в 1: работа и удоволствие

Езиковите познания отварят врати

Владеенето на местния език се смята за предимство. Всъщност, от аниматорите се очаква, че ще могат да общуват с туристи от различни страни, тъй че езиковите умения са особено важни. Та нали те всекидневно трябва да обясняват на курортистите една или друга игра, да ги напътстват по време на спортно занимание и да ги включват във вечерните шоута и спектакли.

А какви заплати получават аниматорите? "От нашия концерн им е осигурена храната три пъти дневно, жилището и облеклото. Аниматорите получават между 1050 и 1500 евро месечно", казва Щефан Зузке от Alltours.

Автор: К. Славовска, Редактор: А. Андреев

дв / БЕ

Най-малко 150 000 работни места предлага Германия през 2011 г. на служители от Румъния,България и Хърватия

Българи и румънци желани на работа в Германия

Петък,7 Януари 2011

Най-малко 150 000 работни места предлага Германия през 2011 г. на служители от Румъния, България и Хърватия въпреки факта, че гражданите от първите две страни имат ограничения на германския пазар на труда, а третата дори не е членка на Европейския съюз, пише румънският вестник "Гъндул", цитиран в петък от БТА.

По-голямата част от предлаганите длъжности са за инженери, медици, готвачи и сервитьори.

Служителите от трите страни, които заминат да работят в Германия, ще имат нужда от разрешително за работа, което могат да получат след твърд ангажимент от страна на германски работодател. В случай, че той не спази обещанието си, "измамените" кандидат-служители могат да заведат съдебно дело, посочва изданието.

От 2013 г. румънците и българите ще могат да работят в Германия без ограничения, отбелязва "Гъндул". фрог нюз

BE

Доналд Тръмп отново иска български студенти в хотелите и казината си

Доналд Тръмп търси бг-студенти за работа

Американската верига Aramark идва за мениджъри отличници

петък,07 януари 2011

София

Доналд Тръмп отново иска български студенти в хотелите и казината си. Американският магнат и тази година ще подбере родните отличници, които ще могат цяло лято да се трудят в компаниите му по целия свят. Още на 26 януари в София емисарите на милиардера ще започнат с интервютата за бригада 2011. "От ноември миналата година съм се записал за бригада в САЩ при Тръмп, в тузарските му ресторанти в Атлантик сити падат най-добрите бакшиши и се обслужват само ВИП-ове", разказа студент от София, който отново иска да пътува зад океана.

"Кандидати за бригади вече записваме", обясниха от консултантската фирма за обучение и работа в чужбина "Интеграл". Компанията урежда подробностите около придобиването на американска виза и придвижването на документите за работа отвъд океана.

Български студенти за лятото усилено търси и друга от големите хотелски вериги в Щатите, която е съизмерима с тази на Тръмп - Aramark. Техни емисари също ще препитват бъдещите висшисти на серия през януари и март. В хотелите от не много популярната у нас, но силна в САЩ верига набират студенти за камериери и пикола, като заплащането се движи между 6 и 8 долара на час. Отделно всички бакшиши остават за младежите.

До над 11 долара стига почасовото заплащане в зависимост от района и работното място, сочат още офертите на "Интеграл" за лятото на 2011 г. Най-популярните позиции сред младежите продължават да бъдат консултант продажби, рецепционисти, хостеси, поясниха още от "Интеграл". Хит сред младежите у нас отново са сервитьорските позиции. Макар заплащането да пада до 5 долара на час, студентите наваксват с бакшиши.

Парите от доволни клиенти достигат до $300 на седмица, а работили в барове твърдят, че печелят и до $700. Много популярни продължават да са и местата за работа в увеселителни паркове и на басейни, където освен лятна работа младежите успяват да изкарат и почивка. "Преди да започнете работа като оператор на увеселително съоръжение или басейн обаче, задължително трябва да сте изкарали специализиран курс", обясниха още от консултантската компания.

Хит сред родните младежи за лятна работа продължават да бъдат курортните градове по Източното крайбрежие. Места като Кейпкод, Атлантик сити, Мъртъл Бийч и Флорида печелят младежите с големия поток на туристи, лесното намиране на работа и разнообразните работни позиции. Изискването за минимален брой часове работа на седмица по програмата е 25, което означава, че бъдещите висшисти без проблем могат да си намерят и втора работа, с която да докарват допълнително пари.

Теодора Йолчева

BE

Около 55 000 са българите от Северозапада,работещи в Испания

Около 55 000 са българите от Северозапада, работещи в Испания

09 януари 2011

Видин. Във Видин и изобщо в Северозападния край трябва да се вземат спешни мерки в развитието на туризма, защото за момента той е единственият начин да се повиши стандартът на местното население и да се завърнат видинчани от чужбина по родните си места. Това каза за радио “Фокус”- Видин председателят ма местната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите от региона Ирена Александрова. По думите й това може да стане като се промени например статутът на античната местност "Рациария" край село Арчар, като тя стане със статут на археологически резерват. Обособяването на древноримския град като туриситическа атракция ще привлече вълна от платежоспособни туристи от чужбина. Така ще се спре и изнасянето зад граница на ценни артефакти, поясни Александрова.
"Ние трябва да се стремим да привличаме точно този вид туристи, а не нископлатежоспособните туристи, които България е свикнала да вижда в последните години. По този начин ще се стигне до ангажирането на средства и работна ръка и така ще се преборим с растящата безработица в региона на Видин", категорична е Александрова. Така цялото село Арчар ще може да се препитава от доходите от туристите.
Повечето работоспособни хора от Северозапада търсят препитанието си зад граница, като голяма част от тях се намира в Испания. 164 000 са българите в Испания, от тях една трета или около 55 000 са от Северозападния регион. Една шеста от тях са деца в ученическа взраст, деца, които са нашето бъдеще, заяви Александрова. Според председателя на асоциацията на ресторантьорите неглижираното отношение към Северозапада е довело до нечуван срив в инфраструктурно и духовно отношение.
"Тук живеят най-нещастните и най-потиснатите хора. Почти всички, живеещи тук говорят на децата си да отидат и да учат някъде и да не се връщат повече там, където няма бъдеще за тях. Стандартът на видинчани е най-ниският в цяла Европа", заяви Александрова. Тя допълни, че това не е нормално за един град с уникално геостратегическо положение, намиращ се на брега на река Дунав и разполагащ с толкова много паметници на културата на повече от 2000 години, и е срам да не искаш децата ти да са част от тази красота. По думите й инициативите за популяризиране на видиинския край няма да спрат, в момента се прави и филм за Видин, в който се промоцира богатото наследство на града.
Ани ЦЕКОВА

иаф / БЕ

Портал за Турция