петък, 23 юли 2010 г.

Значително са намалели покупките на имоти във Великотърновско от завърнали се български емигранти

Значително са намалели покупките на имоти във Великотърновско от завърнали се български емигранти

23 юли 2010 | 12:41 /

Велико Търново. Значителен спад на закупуването на недвижими имоти от завърнали се български емигранти отчитат във Великотърновско. Това съобщи за радио „Фокус” – Велико Търново Ивайло Славов, брокер на недвижими имоти в града. Докато преди около три-четири години, около 35 % от купувачите на имоти във Велико Търново и района са били именно българи, живеещи в чужбина, сега такива сделки се правят рядко. Като една от причините за това Славов посочи понижената платежоспособност на българите, работещи извън границите ни, заради световната финансова криза. „Освен това, много от тях са принудени да се върнат в страната, поради това, че са изгубили работата си”, отбеляза брокерът. Тези, които се завръщат в страната и купуват недвижими имоти, около 90 % от тях предпочитат да градските. Най-често целта е инвестиция или отдаване под наем. „Българи, живеещи трайно в чужбина, купуват жилище, което отдават под за пет-шест години и след като се завърнат, го използват като собствен дом”, каза още Славов.
Катерина АСПАРУХОВА

иаф / БЕ

1 коментар:

  1. Ќе им препорачам на секој што бара финансиска помош да го контактира г-дин Педро, г-дин Педро е службеник за заем кој работел со реномирана компанија за заеми и тие ги нудат сите видови заеми со стапка од 2% годишен принос што навистина ми помогна како стартап сопственик на бизнис.
    Г-дин Педро и неговата компанија за работни заеми се толку чесни кога станува збор за финансирање на секаков вид деловни и лични заеми.
    Контактирајте со г-дин Педро на е-пошта: pedroloanss@gmail.com.

    ОтговорИзтриване

bulgarianemigrants@gmail.com

Портал за Турция